Is lasergamen gevaarlijk? - Paintball Emmen - Drenthe

Is lasergamen gevaarlijk? Dat is wat veel mensen en vooral ouders zich afvragen en terecht natuurlijk. Want als je lasergamen als verjaardagsfeestje organiseert voor jouw kind, wil je wel dat ze veilig kunnen spelen. Maar ook wil je de collega’s de volgende dag weer op het werk tegenkomen zodat je ze nogmaals kunt confronteren met het verlies!

Maar is lasergamen dan wel of niet gevaarlijk?

Die vraag valt uiteen in twee delen. Je speelt namelijk een spel waarbij men zowel lichamelijk bezig is én gebruik maakt van een wapen. Bij elk spel waarbij je ook beweegt is de kans aanwezig dat je struikelt, valt, je hoofd stoot of noem maar op! Daar kun je niets tegen doen, behalve dan dat je voorzichtig te werk gaat.

is-lasergamen-gevaarlijk-arena
Ten tweede maak je gebruik van een wapen. Geen gevaarlijk slag- of steekwapen maar een onschuldig elektronisch (nep)wapen dat een gericht infrarood signaal uitzendt wanneer je de trekker overhaalt. Dat signaal kun je niet zien, is ook geheel ongevaarlijk en wordt geregistreerd door kleine ontvangers in het vest van de persoon waar je op richt. Vergelijk het maar met de afstandsbediening van de tv.

Om te kunnen zien waar je op richt en schiet wordt gebruikt gemaakt van een zogenoemd ‘red dot’ vizier. Dit vizier laat een rode punt zien in het beeld zodat je kunt zien waar je op richt. Op het onderwerp zelf of tegenstander is geen rode punt te zien zoals dat wel het geval zou zijn wanneer een (zwakke) laserrichter zou worden gebruikt.
Kortom, de gebruikte techniek bij lasergamen is niet gevaarlijk.

is-lasergamen-gevaarlijk-red-dot-scope

Instructies vooraf

Iedereen krijgt vooraf van onze instructeur een uitleg over het spel én de regels waaraan men zich moet houden. Sommige regels hebben puur te maken met het soort spel men speelt en kunnen naar believen worden aangepast. Met betrekking tot de veiligheid wordt altijd gewaarschuwd dat men voorzichtig moet zijn met rennen en springen met name op de verdiepingen in de arena en geen gevaarlijk stunts uit moet halen. Maar ondanks alles blijft het superspannend om te spelen.

Dus! Wacht niet langer en reserveer!

Een potje lasergamen sluit je af aan onze bar met een drankje of een snack of door even op adem te komen in onze ontspanningsruimte.
Heb je nog vragen dan mag je altijd bellen of anders appen (klik op de ‘Whatsapp’-knop!).
Ben je al enthousiast geworden? Bekijk dan onze arrangementen en reserveer direct online. Hopelijk tot snel!

Ga naar:

Bij Paintball Emmen ook:

Interessante artikelen:

Over de schrijver
Mijn naam is Rik Westera, ik ben de drijvende kracht achter het team van Paintball Emmen. We verzorgen dagelijks super vette activiteiten. Denk aan paintball en lasergamen voor kinderen en volwassenen. In onze blogs delen we onze kennis en ervaring met jou! Heb je een vraag, mail gerust even naar info@paintballemmen.nl