Paintballs of reballs? Bij Paintball Emmen blijf je schoon.
2 min. leestijd

Paintball met reballs of verf: wat is het verschil?

WAAR IS DE VERF? 

Verfballetjes of plastic/rubber balletjes? Hier lees je het verschil tussen deze twee.

Paintball

Wanneer je gaat Paintballen met je vrienden, collega's, familie of vrijgezellenfeest denkt iedereen direct aan vieze maskers en ongewassen vieze overalls. Bij de meeste Paintball aanbieders wordt er ook gespeeld met Paintball kogels met een verf inhoud.

Nou verf kun je het niet echt noemen. Het is samengesteld uit o.a. water, gelatine, kleurstoffen en toevoegingen als sorbitol, glycerine....... en nog heel wat. GEEN VERF DUS!

Deze paintballs zijn biologisch afbreekbaar maar geven toch erg veel rommel en smeer. Na een potje Paintball zien de maskers en overalls er niet echt fijn meer uit.  Na 1 partij spelen kun je echt niet meer zien of je nu iemand hebt geraakt of niet. De toegevoegde waarde, het bewijs dat iemand is geraakt, van paint verdwijnt dus al heel snel.Zijn er alternatieven? JAZEKER!
Het alternatief waar gebruik van gemaakt wordt zijn de z.g. "Reballs". Een reball is een kunststof/rubberen Paintball kogel zonder verf inhoud die niet kapot knapt wanneer je door een reball wordt geraakt.

Waarom zou je met reballs willen spelen?

Reballs kunnen worden hergebruikt en veroorzaken geen vervuiling van het milieu. Dit geldt natuurlijk alleen wanneer er een goede mogelijkheid is de reballs na gebruik weer te kunnen verzamelen. Dit kan bijvoorbeeld heel goed in Indoor locaties met een gladde vloer.

Reballs veroorzaken geen vieze paintball kleding of speel hal en vloer. En wat dacht je van het Paintball masker, na gebruik met paintballs met verf is het schoonmaken van een masker een hele klus en het lukt lang niet altijd om alles goed schoon te krijgen. Speel je met reballs dan blijft het masker schoon en dat is voor de spelers toch een groot voordeel. Ook de kleding onder de paintball kleding blijft schoon.

Reballs, geen smeer op de grond en eenvoudig (met bladblazer) weer te verzamelen.

Ook het paintball geweer blijft mooi schoon en heeft veel minder onderhoud nodig. Voor een speler is het ook veel fijner om met schone apparatuur te kunnen spelen.

Wat is pijnlijker, een Paintball of een Reball? De impact van een reball is ietsje groter omdat hij niet kapot knapt, z'n energie kwijt moet en die extra energie die kwijt moet voel je.

zelfde als Airsoft?

Nee dat niet. Airsoft is een heel andere sport en wordt gespeeld met replica guns en met heel andere kogels. Wat wel overeenkomt is dat zowel bij het spelen met reballs als met airsoft kogels alles schoon blijft.


1e fles is gevuld met Airsoft kogels

2e fles is gevuld met Reballs Kinderpaintball

2e fles is gevuld met Reballs Paintball 18+

Bij Paintball Emmen wordt gespeeld met Reballs.

Potje Paintball? Kijk dan op https://paintballemmen.nl/diensten/Lees ook:

Over de schrijver
Mijn naam is Rik Westera, ik ben de drijvende kracht achter het team van Paintball Emmen. We verzorgen dagelijks super vette activiteiten. Denk aan paintball en lasergamen voor kinderen en volwassenen. In onze blogs delen we onze kennis en ervaring met jou! Heb je een vraag, mail gerust even naar info@paintballemmen.nl