Doet paintballen pijn: hier vind je het antwoord | Paintball Emmen
2 min. leestijd

Doet paintballen pijn? Hier vind je het antwoord!

Een vraag die heel vaak wordt gesteld: doet het pijn wanneer je door een paintball wordt geraakt? Lees hier waarom wel en waarom niet en het verschil tussen een paintball en een reball.

Een echte traditionele paintball is een verfballetje gevuld met een gekleurde, biologisch afbreekbare gelatine. Ook het omhulsel is biologisch afbreekbaar maar moet wel zo stevig zijn dat het niet scheurt wanneer het wordt afgevuurd. Ze mogen dan ook niet nat worden omdat ze dan te zacht worden en niet meer kunnen worden gebruikt.

Bij onze INDOOR ARENA in Emmen wordt paintball met reballs gespeeld. Dit zijn kleine kunststoffen balletjes die heel blijven wanneer ze worden afgeschoten en dus opnieuw kunnen worden gebruikt: re-ball. Dat is natuurlijk het grote voordeel van dit systeem, naast het feit dat niet alles onder de (afbreekbare) verf komt te zitten, inclusief de spelers.

Om Paintball te spelen met reballs heb je geen andere Paintball markers nodig dan die worden gebruikt met verfkogels. Voor volwassenen worden reballs van het kaliber g .68 (­± 17,2 mm) gebruikt en voor de paintball-geweren het kaliber .50 (± 12,7 mm).

Laten we het zo stellen: wanneer je van te dichtbij wordt geraakt, ja dan zal het even pijnlijk zijn en kun je er zelfs een blauwe plek aan overhouden. Tijdens de uitleg worden duidelijke instructies gegeven welke afstand gehouden moet worden om veilig op elkaar te kunnen schieten.

Uiteraard is het ook de bedoeling bij Paintball dat je het voelt wanneer je geraakt word.

Om te voorkomen dat je pijnlijk in het onbeschermde gezicht wordt geraakt, is het verplicht tijdens het hele spel het Paintball masker te dragen. Deze beschermt het hele gezicht dus ook de ogen. Iemand die het masker niet draagt wordt direct door de instructeur(s) uit het spel gehaald. Ook kun je beter niet in korte broek of korte mouwen het spel ingaan. Het is dan wel even gevoelig wanneer je dan wordt geraakt.

maskers

Doet het pijn wanneer je door een paintball of reball wordt geraakt? Het kan mogelijk pijn doen wanneer je van te dichtbij wordt geraakt, afstand minder dan 5 m.

Kom een keer samen met een paar vrienden of vriendinnen een spel spelen! Als je toch nog vragen hebt of je twijfelt, stel de je vragen rechtstreeks hier via Whatsapp of bel even.

Over de schrijver
Mijn naam is Rik Westera, ik ben de drijvende kracht achter het team van Paintball Emmen. We verzorgen dagelijks super vette activiteiten. Denk aan paintball en lasergamen voor kinderen en volwassenen. In onze blogs delen we onze kennis en ervaring met jou! Heb je een vraag, mail gerust even naar info@paintballemmen.nl